TANDEN BLEKEN

PEROXIDE en PEROXIDEVRIJ

ER BESTAAN 2 SOORTEN TANDENBLEEK BEHANDELINGEN:

  • Een behandeling met waterstofperoxide in een tandartspraktijk;
  • Een peroxidevrije behandeling bij een schoonheidssalon, beautysalon, mondhygienste of bleekpraktijk.

Sinds 1 november 2012 mogen alleen tandartsen bleken met waterstofperoxide. Het gehalte aan peroxide in de bleekgel bij de tandarts  mag maximaal 6% zijn. Deze regels gelden voor alle landen van de Europese Unie. De reden van deze veranderde regelgeving is het grote aantal klachten als gevolg van behandelingen met (hoge concentraties) waterstofperoxide. Denk hierbij aan gevoelige tanden en pijnlijk tandvlees.

1 TANDEN BLEKEN MET WATERSTOFPEROXIDE

Vóór 1 November 2012 mocht door tandartsen en schoonheidssalons gebleekt worden met maximaal 35% waterstofperoxide. Omdat tandartsen de concentratie peroxide in hun bleekgel moesten terugbrengen met meer dan 80% (van 35% naar 6%!), is de effectiviteit van een bleeksessie bij tandarts afgenomen.

Bij het bleken van tanden met waterstofperoxide doordringt de peroxide het tandglazuur en tandbeen. De waterstofperoxide gaat een chemische reactie aan met de verkleuringen in de tand en bij dat proces ontstaan water en kooldioxide. Tandvlees dat in contact komt met waterstofperoxide kan geïrriteerd raken. Daarom is het belangrijk om bij de behandeling het tandvlees te beschermen. Na de behandeling kunnen de tanden pijnlijk aanvoelen bij het eten en drinken (zowel van koude als warme dranken/gerechten). Omdat tegenwoordig nog maar met maximaal 6% peroxide mag worden gebleekt, komt dit echter nauwelijks meer voor.

2 TANDEN BLEKEN ZONDER WATERSTOFPEROXIDE

In de Europese Unie mogen sinds 1 november 2012 schoonheidssalons en bleekpraktijken een bleekgel met maximaal 0,1% waterstofperoxide gebruiken. De meeste peroxidevrije bleekgels die gebruikt worden door bleekpraktijken en schoonheidssalons bevatten een lage concentratie Sodium Perborate (0,1%) of een hoge dosering Sodium Bicarbonaat.

VOOR EN NADELEN

    De voordelen van tanden bleken met een peroxidevrije tandenbleek gel zijn:

  • Verwijdert effectief hardnekkige tandverkleuringen
  • Snel resultaat (binnen 20-25 minuten)
  • Geen bijwerkingen, dus ook geschikt voor gevoelige tanden
  • Goedkoper dan een behandeling met waterstof peroxide bij een tandarts

Het nadeel van bleken met een peroxidevrije bleekgel is de snellere terugloop van het resultaat ten opzichte van bleken met peroxide. Vooral de consumptie van kleurstofhoudende voedingsmiddelen (koffie, rode wijn, tabak, etc…) heeft invloed op de terugloop van het resultaat na het bleken. Mensen met een ongunstig consumptiepatroon kunnen de terugloop van het resultaat na het bleken vertragen door gebruik te maken van bijvoorbeeld een witmakende tandpasta (V-White).

Bel ons: 020 646 36 93
Onze klantenservice is telefonisch bereikbaar ma-vr van 9-18 uur.

Via Email
Stuur ons een email naar info@cosmotology.nl

Via Whatsapp: 06 14733907
Voeg ons toe aan WhatsApp, wij beantwoorden zsm.

Bezoek ons
Spinnerij 67, 1185 ZS Amstelveen. Bezoek alleen op afspraak.

Klantenservice
ma-vr van 9-18 uur, zaterdag op afspraak.

ideal paypal mastercard visa  mistercash sofort kbc
in3 gespreid betalen